Welkom

Voorwaarden     Contact

Welkom Voor individuen Voor werkgevers Burnout en stress Workshops Werkwijze MdB coaching Klanten aan woord Publicaties Contact

Werkwijze


Coaching


Coaching is niet psychologisch binnenste buiten gekeerd worden. Coaching is wel met een onafhankelijke professional onderzoeken hoe je acteert binnen de omgeving waarin je je begeeft. Wat doe je wel, wat laat je na. Wat is het effect van je gedrag op de ander of het team. Hoe kan je je eigen normen, waarden en motieven daarbij effectief inzetten. Wat wil je bereiken en hoe laat je je gedrag daarbij ondersteunend zijn. Om zo voor jezelf en je omgeving ruimte te creëren om te groeien en te ondernemen.   

Hoe gaan we aan de slag?


Het startpunt van een coachtraject is jouw vraag of situatie. Het kader waarin we je vraag plaatsen is je (management)functie binnen je bedrijf of je maatschappelijke rol op dit moment. Hoe functioneer je daarin? Wat kom je tegen? Wat zou je willen veranderen?
In een vrijblijvend eerste gesprek maken we kennis. We verhelderen je vraag. Jij geeft aan wat je wilt leren en met welk resultaat. We bepalen hoeveel sessies (van elk 1 ½ uur) we denken nodig te hebben. Een gemiddeld traject duurt zo’n 5 tot 8 sessies. In tijd is dat zo’n 3 tot 7 maanden, maar soms zijn twee sessies al genoeg.


Vervolgens gaan we aan de slag. Je krijgt praktische methoden en technieken aangeboden. Waar je ook thuis actief aan werkt. Jij gaat (h)erkennen, leren en integreren wat voor jou belangrijk is. Daarna ben je in staat om het geleerde als het ware vanzelf toe te passen.

Wat vraagt het van jou?

Het vraagt van jou niets meer en niets minder dan de bereidheid om de confrontatie aan te gaan. Te willen leren en groeien. Zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor je gedrag en het effect ervan. Wat moed en lef om de leuke, maar ook spannende, zoektocht aan te gaan. Door te experimenteren met wat je ontdekt, ben je in staat om blijvende verandering te realiseren.


Als je werkelijk beseft wat je denkt en wilt, kan je daarnaar handelen.


En zo heel concreet op jouw manier verandering teweeg brengen.

gedragdenken


Willen
De ijsberg:

Gedrag als focus

voor verandering